Als je gaat starten als zelfstandige/freelancer zijn er de nodige zaken om te regelen, zoals de facturatie, een eigen website en de nodige verzekeringen. Niet altijd even leuk of interessant, maar wel heel belangrijk! Hierbij deel ik graag de keuzes die ik voor bepaalde diensten heb gemaakt:

  • Urenregistratie en facturatie: Timechimp – Erg gebruiksvriendelijke en betaalbare tool. Goede support via chat en ze staan open voor feedback!
  • Pensioen: BrandNewDay – Hebben een pensioenregeling voor ZZP’ers met de nodige gunstige voorwaarden
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): De Amersfoortse – Op voorwaarden een van de beste verzekeringen. Online afsluiten is niet eenvoudig, het kan wel via ZZP Nederland. Zo vermijd je de hoge kosten van een adviseur.
  • Website: WordPress template met hosting bij De Heeg – Niet de goedkoopste hosting, wel goede support inclusief!
  • Boekhouder: Kees de Boekhouder (in Utrecht en Amsterdam gevestigd) – Alles kan je eenvoudig digitaal (via web en app) indienen. Daarnaast snel en goed antwoord op al je financiële vragen.
  • Betaalrekening: ASN – Betaalbare betaalrekening met rente over het saldo op je rekening. Daarnaast een goede duurzame keuze!

Over deze bedrijven en diensten ben ik tot nu toe (zeer) tevreden. Of het voor jou ook goede keuzes zijn, hangt natuurlijk van veel factoren af. Je mag mij altijd eens een berichtje sturen als je verder benieuwd bent naar mijn ervaringen!

Wil je een mail ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Laat hieronder je gegevens achter!